Boek: ABC3D

Nog geen boek gelezen deze maand? Kan nog! Hier is ABC3D, een van mijn nieuwste hou-je-bezoek-bezig-aanwinsten, die je blijkbaar in 1½ minuut uit kan hebben:

Ik deed er wat langer over, want je moet natuurlijk elke bladzijde voorzichtig omslaan, en weer terug, en weer open, en dan heel langzaam dicht zodat je ziet hoe alles vouwt en schuift en opspringt.

Het is niet echt geschikt voor kinderen in de traditionele ABC-boek-leeftijd, daar lijken de letters te kwetsbaar voor. (Aanrader: “A is een aapje die eet uit zijn poot”, en ik heb toch echt tien jaar gedacht dat daar een soort van auto-kannibalisme bij betrokken was.) Maar voor iedereen die van typografie houdt, of gewoon mooie, mooie design-dingen.

Het enige jammere eraan: de mooiste letter is, met afstand, de M:

En met de M heb ik een beetje een fragiele relatie. Mijn vader, moeder en broer hebben namelijk alledrie een voornaam die met een M begint. En mijn twee beste vriendinnetjes en beste vriend van de basisschool tot ver op de middelbare… M, M en M. Chocoladeletters M, sleutelhangers M, bestek met een M, zakdoeken M, stickers M, zelfgebreide truien met een M, waar Grote Broer uitgroeide en ik in.

Nou ja. Gelukkig zijn het wel allemaal hele lieve M’s, die een extra mooie letter welzeker verdienen. En heb ik de A lekker voor mezelf.

6 thoughts on “Boek: ABC3D”

  1. Ik vind de c die ook een d is de beste letter(s), maar meer vanwege het concept. En ik weet niks van een zelfgebreide trui met een letter M. Wel van een cape met de letter M. En die is, en blijft, MIJN. :)

  2. btw er bestaat nu ook een cijferversie. Wist je dat we wel tien basis-cijfers hebben? End at je die allemaal uit kunt vouwen? En dat er GEEN ENKELE andere 3D-variatie op te bedenken is?

    Jammert.

  3. @Edna vergeten dat zij dat was, dank u. Inderdaad het definitieve anti-cape betoog.
    En het is niet mijn leeftijd, het is de drugs :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.