Prioriteiten

95% van de muziek van na 1950 is een soort van Almere: vol goede ideeën, maar zonder diepgang (op de eventuele illegale aardwarmteinstallatie na). De reden dat oudere muziek doorgaans beter is zal wel zijn dat onze koorlijke voorgangers daar de slechte zooi al van in de vergetelheid hebben doen geraken.

We hebben dus een belangrijke taak voor ons nageslacht: de goede moderne muziek (kuchTavenerkuch) onderscheiden van de slechte (min of meer de rest).

Knoop dit in uw welgetrainde oren, o organisten, dirigenten, programmeurs. Bevrijd ons en zij die na ons zullen komen van de plinkeplonkmuziek! Wij koormeisjes begrijpen dat u hierin een zware taak heeft en zullen daarom alleen maar een beetje de slechte muziek voorzien van lichtelijk schunnige teksten en daar dan heel hard over giechelen. Ieder heeft zijn rol.

Verder: kent iemand toevallig een rijk persoon die wel een koor wil betalen om elke dag geweldige muziek (dan delegeren we de bovengenoemde natuurlijke selectie naar andere koren) te zingen? Want ik kan hier wel aan wennen denk ik. Zes uur repeteren en een uur zingen per dag. En verder eten, slapen, en praten over zingen (dat laatste te combineren met het eerste, en het zou me niks verbazen als onze dirigent zachtjes “nice, Decani, but needs a bit more OOMPH” murmelt in z’n slaap).

Oh en wifi in het guest house ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.