Reclame

Normaal maak ik reclame voor Kakelbont, u weet wel, de leukste boekwinkel in Utrecht met het vriendelijkste personeel. Ze bestellen ook met plezier filosofieboeken en ondertussen mag je je vergapen aan Prinzessin Lilifee-puntenslijpers, een ervaring die ik niemand zou willen ontzeggen.

Verder is het meerdere mensen opgevallen dat ik er tegenwoordig Zo Netjes Uitzie. Dat komt omdat ik sinds kort kleren draag. Hiervoor, voelt het nu, was het meer alsof ik en een hoeveelheid stof min of meer bij toeval min of meer dezelfde ruimte innamen. Tegenwoordig verkoopt Long Tall Sally echter mooie broeken in lengtemaat 38* en, zoals Elizabeth tegen Mr. Darcy zei, nou ja, onder de omstandigheden doen we het daar maar mee.

Ik krijg hier geen geld voor, trouwens, en ook geen waardebonnen of liefde of snellere levering (de levering is trouwens erg snel). Ik kan dan ook zonder scrupules de nadelen noemen:

1. Al die consultancybanen die mensen op straat je blijven aanbieden omdat je in zo’n mooi pak loopt. Ik heb niet eens een rijbewijs, dus die colonne van leasebakken met grote roze strikken er omheen is vooral irritant.

2. 90% van hun kleding zit zo’n beetje even comfortabel als een pyjama. Een passende pyjama, dus. Ik val nu voortdurend overal in slaap, maar dat schijnt te wennen.

3. De maatvoering. Mijn maat is namelijk “small”. Zelfs na een half leven het verschil tussen “lang” en “groot” uitleggen geeft dat je wel een vreemd gevoel bij het bestellen.

In ieder geval, voor alle vrouwen met lengtemaat 34 of hoger: Long Tall Sally. Warm aanbevolen. Vanaf volgende week nog warmer, dan heb ik voor het eerst sinds 1998 een jas met mouwen die lang genoeg zijn. (En omdat we Nederlanders blijven: kijk vooral ook bij de clearance!)

*Als je echt 38 nodig hebt moet je de corduroy trouwens maar overslaan. Die zijn (te) kort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.