Gaat u maar rustig slapen (op de achterbank)


Ik maakte me er in augustus al kwaad over en nu is het wetsvoorstel er: alle kentekenregistraties (dat zijn dus alle foto’s die door alle camera’s worden gemaakt, of er nou een (snelheids)overtreding wordt geconstateerd of niet) zouden vier weken bewaard moeten blijven. Toegegeven, dat is nog steeds korter dan de gegevens van OV-chipkaartgebruikers bewaard blijven, dus we hebben nog even te gaan voor er échte gelijke behandeling is, maar het is weer een stap in de goede richting!

Gaat u dus maar rustig slapen, oom Ivo houdt de wacht. Voor onze veiligheid en vrijheid.

(Overigens: nee, ik heb nog altijd geen rijbewijs, en ook geen plannen in die richting. Dit is puur uit liefde voor al die mensen die twee uur per dag naast mijn huis wonen, terwijl ze op de Ring in de file staan. En wederom via Sargasso.)

4 thoughts on “Gaat u maar rustig slapen (op de achterbank)”

  1. En we kunnen natuurlijk roepen dat we niks te verbergen hebben, maar waarom moet exact bekend zijn waar wie wanneer geweest is? Nog los van het feit dat we niets weten over hoe onze regering er over 10 jaar uitziet, en of hetgeen we nu niet hoeven te verbergen dan ook nog als onschuldig wordt beschouwd>
    Overigens prettig te merken dat er substantiëlere kwesties zijn dan het nieuwe liedboek voor een mens om zich druk over te maken.

  2. Goed punt, en zoals we in augustus ook al constateerden: zelfs als je niet paranoide bent over onze overheid, de Amerikanen hebben nu al bijzonder veel toegang tot Europese gegevens. En een groot deel van hun rechters is democratisch gekozen, Heere sta ons bij.

    Ik neusde dit weekend in mijn vader’s blaadje van de Gregoriusvereniging. Als ik het me goed herinner, maar ik had koorts, werd een dooplied daarin gesierd door de zinsnede “God wat zijn we blij”.

    1. Inductie was een van de dingen waardoor Einstein de relativiteitstheorie begon te bedenken. Dus niet schrikken als je bij het aan- en uitdoen ineens briljante theorieën begint te verzinnen, is heel normaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.