Hoe meer dingen veranderen…

Mijn motto is “doe voorzichtig met goede voornemens, dan kunnen ze nog jaren mee”. Daarom heb ik dit jaar dezelfde voornemens als vorig jaar. Ik weet niet meer welke dat waren, maar daar heb ik in 2011 ook geen last van gehad, dus ik voorzie weinig problemen.

Ik merk deze weken bij mezelf wel een gevoeligheid voor zaken rond het thema “de cyclus der seizoenen”, verandering, en gebrek daar aan. Zo is er in het boek mijns levens wel sprake van enige karakterontwikkeling bij de hoofdpersoon, maar de gemiddelde recensent zou er niet wild van worden.

Ik richt me doorgaans ook meer op het plot. Dat is weliswaar ook niet al te spannend (mens verhuist, mens leest boeken, mens schrijft unieke, nutteloze papers, mens ontmoet ander mens, mens zingt liedjes, mens probeert met een fles stroop als model uit te vogelen wat de invloed van stroming op achteruitvaren met een buitenboordmotor is – dat werk), maar het houdt me wel lekker bezig.

Er is misschien een verandering in dat plot op til. Niet een grote, wel een onverwachte. Vanwege dat onverwachte moet ik er even stevig over nadenken. Ook omdat ik in de praktijk niet aan bilocatie blijk te kunnen doen en elke keuze voor iets ook een keuze tegen iets anders inhoudt. En dat is niet leuk.

Dus wat doet men dan? Rustig nadenken. Stukje Bach kwelen. Was draaien. Sommetjes maken. Praten met mensen die dingen weten.

Dan kom je er wel uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.