Pak mij af

Radio 1, in de auto*. Een wetenschappelijk persoon gaf college over de integratie van Polen. Die gaat namelijk Eigenlijk Best Goed. Zo blijken het o.a. net mensen te zijn en wordt er lustig over en weer getrouwd, een duidelijk teken van duurzame schakels tussen de culturen.

Maar wacht! zegt de presentator, dat getrouw, is dat wel zo goed? Pakken ze niet onze meisjes af?

Nou, dat is inderdaad iets waar mensen zich zorgen over maken, vertelt het wetenschappelijk persoon, maar geen nood, die huwelijken blijken behoorlijk goed te werken. En vergeet niet dat de helft van de Polen in Nederland vrouw is.

O ja, zegt de presentator, je hebt ook veel importbruiden natuurlijk.

Dit is het punt waarop huisgenoot W., die om de een of andere schimmige reden een wijf met een Mening aan de haak heeft geslagen, de voorruit moest lappen vanwege alle stoom die uit mijn oren kwam.

Ten eerste ben je als allochtoon, Westers of niet, blijkbaar sowieso verkeerd bezig: ofwel je trouwt met iemand uit je eigen land en bent daarom (waarom? geen idee) automatisch niet geïntegreerd, of je trouwt een Nederlandse en dan pak je dus een meisje af.

Maar als vrouw is het nog een stapje erger. Je kunt het niet eens verkeerd doen. Je doet namelijk helemaal niks. Je opties zijn

  1. worden afgepakt (als je een Nederlandse bent)
  2. worden gehaald (als je uit Allochtonië komt en hier met een landgenoot van je trouwt)
  3. worden geïmporteerd (als je uit Allochtonië komt en met een Nederlander trouwt)

Het is natuurlijk ook te bizar voor woorden dat een vrouw überhaupt enige inspraak in haar partnerkeuze zou hebben, laat staan dat ze de Nederlander voor wie ze bestemd was in de kou laat staan en het aanlegt met iemand die avontuurlijk genoeg is om in een vreemd land zijn geluk te zoeken, zich daar het snot werkt, er een taal bij leert, en door alle cultuurverschillen heen contact zoekt met een lokale schone. Terwijl je ook een amechtige lulhannes met het initiatief van een platgereden naaktslak kan hebben die zijn vrijgezellenbestaan niet anders kan verklaren dan door de aanwezigheid van buitenlanders die de meisjes afpakken! On-be-grij-pe-lijk.

Mijn omnivoor komt zo thuis dus ik moet hoognodig verder met koken. Maar mocht het met hem en mij uiteindelijk toch niets worden, leuke hardwerkende hoogopgeleide Pool, kom mij dan maar afpakken.

*om precies te zijn, de leasebak van mijn dubbel-niet-aangetrouwde-schoonzus. Ze geven vrouwen zelfs auto’s tegenwoordig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.