Leeslijst

Na bijna precies drie maanden (8 februari zijn we begonnen met inpakken, volgens Facebook) hebben we weer een bruikbare boekenkast. Mijn fiscaal partner heeft de dozen met boeken van zolder naar woonkamer verplaatst en ik mag ze zo in gaan richten.

Er zijn niet genoeg uitroeptekens in het universum om mijn gevoelens op dit punt weer te geven.

Voordeel van deze first-world helletocht was dat ik mijn boekige behoeften alleen in de boekwinkel kon vervullen. Dus er zijn nu significantmeer leuke boeken om een plekje te geven. En ik ben er weer aan herinnerd hoe leuk het is om boeken te kopen en die vervolgens uit te lezen, dat was een beetje weggezakt sinds mijn wetenschapsfilosofische periode (waarin men weliswaar veel, heel veel, heel erg veel leest, maar als je van je hobby je beroep maakt heb je geen hobby meer).

Nu zwerven er op mijn bureau op m’n werk, op mijn bureau thuis, in mijn bookmark-lijstje in drie verschillende browsers en in mijn portemonnee lijstjes rond van ‘te lezen boeken’. Dat is natuurlijk van een ongeorganiseerdheid waar in mijn leven geen plaats voor is. Daarom heb ik het bij elkaar gezet in een leeslijst.

90% van de boeken op de lijst zijn tips van andere mensen (ik heb Menno Daamen van Kakelbont gebombardeerd tot mijn personal bookshopper – ik weet niet of hij het leuk vindt maar het resultaat is tot nu toe geweldig). Als je vindt dat ik iets moet lezen hoor ik het graag.

boekenkast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.