2017 in boeken

In 2015 en 2016 had ik leesdoelen: in het eerste geval een boek per week, in het tweede een boek per maand plus de 80 Little Black Classics die op dat moment uit waren. (LBC’s zijn boekjes van rond de 55 pagina’s.)

Wat aantallen betreft is het gelukt, ik heb afgelopen jaar 92 boeken gelogd op Goodreads, en in 2015 meer dan de geplande 53. Maar met de LBC’s ben ik maar tot 32 gekomen. De rest staat nog geduldig in de kast.


De Goodreads-challenge gaat over kwantiteit, ze hebben het expliciet over ‘meer lezen’.

Ik denk niet dat er iemand is die het een goed idee lijkt als ik meer ga lezen. Sterker, de meeste mensen wiens mening ik relevant vind suggereren regelmatig dat ik in het algemeen wel iets minder mag lezen en specifiek als ze met/tegen me aan het praten zijn. Dus hoewel ophogen naar een mooie ronde 100 erg verleidelijk is, ik ga het niet doen.

Wat dan wel? Ik vond het de afgelopen twee jaar leuk en nuttig om aan de leesuitdaging mee te doen, ik heb er boeken door gelezen (en uitgelezen) die ik anders zou hebben laten liggen. Daarom wil ik dit jaar weer ‘iets’. Maar dan kwaliteit boven kwantiteit. Ik ga meer lezen over software, dat schijnt mijn vak te zijn tenslotte. Ik wil meer lezen over hoe onze wereld in elkaar zit en hoe dat zo gekomen is. En ik wil meer lezen over en door vrouwen.

En ik blijf lezen voor de lol, dus vandaag ben ik begonnen in Cryptonomicon.

Het zou wel eens een leuk jaar kunnen worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.