Weekmenu week 47-48

Deze week was meneer Omnivoor drie avonden weg, wat betekende dat ik me uit kon leven met dingen die hij “een beetje erg veganistisch” noemt (hetgeen makkelijk te fixen is met pindasaus, maar daar heb ik niet altijd zin in). Verder moesten de restjes van een feestje worden verwerkt: de chili (voor 20 man) was schoon op, maar er was nog flink wat hummus en tapenade. En kazen, trouwens, want mijn moeder is een natuurkracht en als zij vindt dat er kaas moet komen komt er kaas.

Woensdag: Linzensoep, brood, tapenade, hummus
Donderdag: Rijst met olijven, paddestoelen en groene linzen (en een restje soep)
Vrijdag: gebakken aardappels, falafel en tuinboontjes
Zaterdag: “Pasta uit de oven” (lasagne met macaroni ipv bladen. Tip: doe hummus door de tomatensaus.)
Zondag: Kikkererwten/spinaziecurry (uit Vegan with a Vengeance, ik probeer elke week iets nieuws te koken)
Maandag: risotto
Dinsdag: pompoensoep met brood, tapenade, en rare kaas voor meneer Omnivoor
Woensdag: Restjes van de curry
Donderdag: Aardappeltjes uit de oven, rodekool met appel en gember, seitanworstjes met olijf en tomaat, kikkererwtenjus (uit Vegan with a Vengeance)
Vrijdag: Rijst met eekhoorntjesbrood, spinazie, kikkererwten en kikkererwtenjus (die gaat nog wel eens langskomen want ik maakte per ongeluk een liter).

Ik had deze week mijn laatste dag (avond) als docent op het huiswerkinstituut. Vanaf volgende week werk ik als programmeur bij een IT-bedrijf. Mijn eerste negen-tot-half-zes-baan! Ik ben benieuwd wat dit voor onze kook- en eetgewoonten gaat betekenen want, zoals mijn omnivoor laatst tegen een vriend zei: “Het is goed in evenwicht, de ene keer kookt Anna, de andere keer ook.” Dat gaat een stuk lastiger als je niet meer om drie uur pas op je werk hoeft te zijn. Aan de andere kant, het is vast makkelijker als je niet om negen uur pas terug bent. We gaan het meemaken.

Leave a Reply