Leesvoer (5)

Wat doe je als je net 600 kilometer en 688 meter hebt hardgelopen (non-stop) (zonder slaap dus) en de ambulancebroeders proberen je over te halen mee naar het ziekenhuis te gaan omdat ze vermoeden dat je een hartaanval hebt gehad? Dan zeg je ‘wat nou als ik mee loop naast de ambulance en jullie me reanimeren als de boel ermee ophoudt?’ (Spoilers: ze vonden het geen goed idee.) En waarvoor ben je op de vlucht als je drie dagen en zes uur doorrent?

AL DIE VIEZE IMMIGRANTEN DIE ONZE JOODS-CHRISTELIJKE CULTUUR, euh, komen, euh, versterken.

Nu we het toch hebben over zichtbare en onzichtbare culturele groepen: christenen merken we dus niet op als ze immigreren, moslims negeren we als ze worden doodgeterroriseerd. (Overigens is een andere kleur huid hebben ook al goed genoeg hoor, moslim-zijn optioneel.)

Als ik het maar niet met Halbe Zijlstra hoef te doen.

Over naar leuke dingen en met leuke dingen bedoel ik natuurlijk roeien: serieus, wat een briljant idee, de olympische achten voortaan samenstellen uit roeiers van de andere nummers. Ik zou zeggen: ga nog een stap verder en zet er vier mannen en vier vrouwen in. En na de finale laat je ze korfballen.

Je hebt een miljoen #inspiring (braak) verhalen op het grote boze internet (zie ook het eerste linkje hierboven). Je hebt ook écht gewone mensen (onfitte 40+ werkende alleenstaande vrouwen met kinderen thuis) die laten zien dat je iets bijzonders neer kunt zetten door te beginnen en dan vol te houden. En daar dan allemaal mooie dingen over zeggen en dingen mee ophalen voor het goede doel en zo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.