Leesvoer – stoere vrouwen-editie

Ik denk wel eens, achter ik achter mijn bureau zit (of sta, hij heeft een motortje waardoor hij bijna hoog genoeg omhoog kan om te staan): ben ik de wereld nou beter aan het maken? Als softwareontwikkelaar? Neuh. Gelukkig andere mensen wel.

Code club Senegal, where women are leading the way

Natuurlijk volg ik de blog van Megan Kalmoe want ik ben geobsedeerd door roeien. Dit artikel van haar heeft best wat kritiek gekregen: ze zou te weinig aandacht besteden aan legitieme problemen rondom de Spelen. Maar volgens mij ontkent ze niet dat die er zijn. Ze vraagt alleen of, zo vlak voor de Spelen, iedereen die zich beperkt tot vanachter hun bureautje kritische stukken schrijven over wat er allemaal wel niet mis is en de ruimte wil geven aan zij die voor ons door de stront roeien. Dus. Laat ze gewoon even door de stront roeien, ja? Daar gaan de Spelen namelijk over. Gaan we het daarna weer over de problemen hebben zonder er zelf iets aan toe te voegen.

Stop Trying to Ruin the Olympics For Us

Dit portret ontroerde me. Luister vooral ook naar de tekstfragmenten, naar haar stem. Een vrouw die eindelijk de plek vond waar ze er hetzelfde uit kon zien als de rest (want schermers sporten niet in, afgerond, hun blootje). En vervolgens die plek ook echt innam en in het Olympische team kwam, hoppa. Stoere vrouw.

The Face of Change

Als enige FNV-lid in mijn bedrijf (schijnt) moet ik dit wel delen natuurlijk. Ik weet niet of ik nog een jongere ben. Maar met types als Esther Crabbendam aan de leiding komt het wel goed denk ik.

‘Steeds meer jongeren vragen zich af in wat voor shitty maatschappij ze eigenlijk leven’

Twee dames die vaak niet zo happy waren zingen heel mooi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.