Nuttig blijven

The hidden fragrance of a kindly heart,
The simple beauty of a useful life,
That never dazzles, and that never tires.

(Samuel Longfellow)

Ooit wilde ik Rijk en Beroemd worden. Tegenwoordig gebruik ik Gmail en Facebook en vind ik mezelf daarom al wel beroemd genoeg, kwa gebrek aan privacy en zo.

Het rijk worden is trouwens gelukt.

Wat me veel mooier lijkt dat Beroemd worden is compleet onberoemd mooie nuttige dingen doen. Ik maak mezelf graag nuttig, en zit dus ook bij elk clubje waar ik bij hoor binnen de kortste keren in commissie X, medezeggenschapsorgaan Y en comité Z. Dat is niet omdat ik nou zo extreem betrokken ben, maar omdat ik dan aan mezelf kan vertellen dat ik heb verdiend dat ik bij de club(/de vereniging/het koor/het bedrijf) hoor.

Onzichtbaar nuttige dingen doen, dat lijkt me mooi. Dat zou namelijk betekenen dat ik mezelf goed genoeg vind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.