Leesvoer: het wordt steeds vroeger donker-editie

We kunnen nog maar tot een uur of negen roeien en ik heb een kleine ontsteking in mijn hand waardoor ik even niet kan breien en haken, dus ik lees weer eens dingen. Krul op op de bank met je tablet en de deken die je gehaakt hebt toen je hand het nog wel deed en lees met me mee!

All Saints Mountain is een longread over een psychologe die gevraagd wordt onderzoek te doen op een bijzondere plek. Toen ik het uit had wilde ik het meteen opnieuw lezen, en meer wil/mag ik er niet over zeggen van mezelf.

De schrijver achter Wait But Why wilde weten waarom een volk, een groep opgebouwd uit Zeer Verstandige Volwassenen zoals hijzelf, zich gedraagt als een kleuter die z’n zin niet krijgt. Daar is hij een paar jaar mee bezig geweest en nu schrijft hij er wekelijkse artikelen over. Die zijn steengoed en hebben plaatjes. We zijn bij nummer twee (plus een inleiding die je ook wilt lezen) dus lees nu alvast bij zodat je volgende week klaar zit.

Zoals u misschien weet ben ik gecertificeerd bonenvreter (mijn tienjarig veganistenjubileum komt eraan), dus ik word erg vrolijk van Joël Broekaart’s Wereldgeschiedenis in twaalf bonen. Al zijn de verhalen zelf niet altijd zo vrolijkmakend. Wel heel interessant.

Maxim Februari is één van die schrijvers die we niet verdienen maar wel nodig hebben, en ter ere van zijn Zomergasten-présence heeft Vrij Nederland een oud interview uit de archieven geplukt, waarin je kunt lezen waarom we hem niet verdienen maar wel nodig hebben.

Flip van Doorn ging naar de rechtszaak van de potloodventer die zijn dochtertje lastig had gevallen, en kwam er met een heel ander beeld uit dan hij erin ging.

One thought on “Leesvoer: het wordt steeds vroeger donker-editie”

  1. Dank weer heel wat voor de boeg. Heb je de zomeravond met Maxim Februari zelf ook gezien? Een Beauty!
    Ik ben inmiddels in Dorte (met umlaut die ik niet kan vinden) Hansen: Het oude land aan het lezen. Echt een aanrader. Heerlijke stijl en goed verhaal.
    Beterschap voor je hand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.