Corona: week 3

Lief dagboek,

Vandaag heb ik VIER bekenden gezien met wie ik niet samenwoon. Vier! Het waren 1. de buurvrouw, 2. mijn ploeggenootje en haar epidemiologisch equivalent die iets kwamen brengen, en 3. vriend L bij wie wij iets gingen brengen op onze Toegestane Frisse Neus-tocht.

Inclusief deze zelfs in normale tijden excessieve hoeveelheden sociaal contact ben ik in opperbeste stemming, misschien omdat ik de rest van vandaag, mijn laatste vakantiedag, heb besteed aan detectives kijken, haken, leuke post krijgen en chocola eten. En een lange wandeling maken met mijn epidemiologisch equivalent.

Terugkomend van de wandeling kwamen we een inbreker tegen in het steegje achter ons huis. Het schokkendst daaraan was dat hij geen anderhalve meter afstand hield. (Dit is geen grapje, dat was echt het schokkendst. En hij deed alsof hij Venus niet herkende, dat was het op één na schokkendst. We hebben de politie gebeld. Niet vanwege Venus.)

Vandaag maakte de minister-president bekend dat de beperkingen niet tot zes april maar minstens tot 28 april gaan duren. Na zijn boodschap tot de natie van twee weken geleden moest ik huilen, het voelde toen ineens zo echt, ik realiseerde me dat het voor heel veel mensen heel erg ging worden. De boodschap van vandaag vonden wij enorm meevallen. April! Dat is volgende maand al! Niet eens juni! Bofkonten zijn we. Al zal niet alles meteen mogen op 29 april. Maar je weet het niet… misschien een heel klein beetje roeien?

Zo zijn er nog meer dingen die al zo normaal voelen. Ik draag bijvoorbeeld mijn trouwring niet meer, want die is niet handwasbestendig. We hebben het opvangbakje voor de koffieprut enorm opgeschaald. Ik ruim elke avond alles op, want de woonkamer is mijn kantoor. Überhaupt is thuiswerken normaal. Voor een docent, zoals de huisgenoot, toch niet geheel standaard. Het is allemaal al ingesleten.

Morgen begint mijn nieuwe baan! Ik moet ervoor naar Delft, want redenen. Een heel avontuur. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst verder dan Houten ben geweest.

 

2 thoughts on “Corona: week 3”

  1. Wat geniet ik toch elke keer weer van je dagboekoverpeinzingen en je geniale woordkeus! Dat is veel waard in deze verwarrende tijd.
    Dank, dank, dank!

  2. Ik kan niet wachten op je volgende verslag, zo spannend!
    Hoogst eigenaardige start van je zo geweldige nieuwe baan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.