Lockdown, welke lockdown

Het is begin juni, na 1/5e jaar lockdown, ik heb geen verhoging meer, en we zijn op het perfecte lockdownpunt aangekomen:

Bijna alles wat ik wil mag weer.
Heel veel dingen die ik niet wil mogen nog niet.

Ik heb de afgelopen week drie keer geroeid, een keer geracefietst, mijn stadsfiets bij de fietsenmaker opgehaald en er toen mee naar de bouwmarkt gereden waar het heel erg rustig was, een vuurtorentekening cadeau gekregen, pannenkoeken gebakken terwijl ik skypete met mijn jarig lief moederken, geborreld met een lieve vriend in onze tuin, thuis geprogrammeerd voor m’n werk, thuis geprogrammeerd voor de lol, en maandag ga ik met mijn vader naar de door hem zo geliefde theetuin die dan ook weer open mag.

Ik ben niet naar een luidruchtig kantoor geweest, heb geen feestjes of borrels overgeslagen waarvan mensen vonden dat ik er moest zijn, ben niet naar feestjes of borrels geweest waar ik niet wilde zijn, heb niet over een druk station geslalomd om de aansluiting te halen omdat mijn eerste trein altijd laat aankomt en alle mensen altijd langzaam lopen, en geen “fear of missing out” gehad omdat de huisgenoot naar een concert van Queen zou waar ik eigenlijk heel graag heen wilde maar wat waarschijnlijk te zwaar zou zijn.

Als het aan mij lag mocht dit nog wel even duren.

3 thoughts on “Lockdown, welke lockdown”

  1. Wat een mooie constatering! Goed om bij stil te staan.

    En ik ben blij dat een klein tekeningetje zó goed terechtkomt.

    1. Ik voelde me eerst schuldig dat ik het zo fijn vond in de lockdown terwijl veel mensen het vreselijk vonden. Toen zei één van die mensen: het is jouw hele leven al onze tijd. Nu is het even jouw tijd. Geniet ervan. En dat is nu mijn motto :)

  2. Het is je van harte gegund en die ‘fear of missing out’ is weer een nieuw inzicht in je gevoelens.
    Nog bedankt voor alle leuke dingen die je gister voor me hebt gedaan. Ik ben er nog niet achter wat je cadeau aan me wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.