Garen-gerelateerde doelen voor 2023

Sinds twee maanden heb ik een opruimboek gelezen en is ons huis ook daadwerkelijk grotendeels… opgeruimd?

(Ik kreeg complimenten van mijn schoonmoeder.)

De uitdaging, zoals ik al schreef, is of het ook lukt als het niet goed met me gaat. Sindsdien heb ik een stuk of zes keer uiterst opgewekt gedacht “kijk, het gaat helemaal niet goed met me, maar het opruimen lukt nog, hoera!”

Dit heeft me wel enigszins bewust gemaakt van het feit dat ik misschien moet zorgen dat het iets minder vaak niet goed met me gaat. Dat terzijde.

Maar goed, het huis is dus behoorlijk opgeruimd, met dien verstande dat er nog steeds wol uit alle hoeken en gaten barst. En er komt steeds meer bij, want als ik verdrietig ben mag ik wol kopen. Dat mag wel eens wat minder. Daarom ga ik voor 2023 proberen om me te concentreren op een aantal dingen die ik graag wil bereiken en hopen dat dat helpt om minder achter weer iets leuks, moois, nieuws aan te lopen.

DOEL 1: dingen afmaken

In elk geval de trui die half af is, het linnen topje waar ik in de zomer mee begonnen ben, het superlichte truitje-voor-over-jurken en de deken die 80% af is. Daarnaast is er nog mijn sjaal van de “brei iets voor jezelf dat niet grijs of blauw is-uitdaging”, waar ik niet gelukkig van word omdat ‘ie niet grijs of blauw is. Ik weet niet of die ooit af gaat komen.

Ik heb ook nog een tweede pakket voor een deken, maar dat is voor dit jaar misschien te ambitieus.

DOEL 2: lekker meters maken

Niets zo goed voor je warme gevoelens als iemand van nek tot heup in wol wikkelen, en in trui-vorm gaat dat heel makkelijk. Maar op de een of andere manier heb ik bij truien altijd het gevoel dat het een ENORM project is. Zegt de persoon die vijf complete dekens heeft gehaakt. Volgens mij is de enige methode om hiervan af te komen meer truien breien, dus dat ga ik ook doen.

Ik verwacht de trui voor de huisgenoot binnen een paar weken wel af te hebben (ook al is hij HEEL GROOT omg ZO GROOT).
Ik ga ook een trui voor de mamma breien: de Sarkle,  uit het boek van Kate Davies dat ik voor mijn verjaardag heb gevraagd en gekregen. Die gaat haar geweldig staan. Zin in. Voor mezelf ga ik The Librarian afmaken, een Purl Code en een Flax. Dat lijkt allemaal heel veel, maar de Librarian is half af, die van de huisgenoot voor driekwart, en de rest zijn snelle patronen.

DOEL 3: wol opmaken

Ik kan nog minstens 3 truien, 25 paar sokken en twee dekens maken met wat ik in huis heb. Ik mag eigenlijk gewoon geen sokkenwol meer tot ik minstens 20 paar gemaakt heb, en dat is voor een jaar wel realistisch.

Een heel jaar geen nieuwe sokkenwol?

Dat lijkt me niet te doen, maar toch minstens 4 paar uit voor elke 1 paar in? We zullen zien. In elk geval ga ik meer sokken voor mezelf breien, want dat doe ik te weinig.

(Wat dat betreft ben ik het jaar vliegend begonnen, want ik heb al een paar superdikke sokken voor mezelf afgemaakt, met de laatste steek op 2 januari dus die tellen voor 2023.)

Daarnaast moest ik in december helaas zeven bollen glitter sokkenwol kopen (om psychologische redenen). Die waren enorm in de aanbieding want kerst-thema, en ik stelde me er niet veel van voor, maar ik ben het eerste paar begonnen (het is kerst tot Maria Lichtmis tenslotte) en ik word er ENORM blij van.

De glitters waren zo inspirerend dat ik glitter/lovertjesdraad heb besteld om een wolpakket waar ik niet gelukkig van werd mee te pimpen. Het enige wat ik dan (aan truienwol) nog over heb waar geen doel bij zit is een enorme berg dik wit garen waar ik een kabeltrui van zou willen breien, ooit, misschien – niet dit jaar denk ik.

Daarnaast heb ik nog een paar pakketten voor accessoires die ik nog steeds heel leuk vind en wil maken, maar er komen waarschijnlijk ook nog baby’s, dus of ik daar tijd voor ga hebben is zeer de vraag.

Doel 4: opruimen

Ik heb best veel garen waar ik niets meer mee ga doen. Dat neemt ruimte in en het leidt af van mijn ware echte diepste garendoel: transformeren tot een twee meter hoge, lopende berg sjaals. Aan het eind van het jaar moet er voor elk bolletje ofwel een concreet plan zijn, of hij gaat de deur uit. Zo, ik heb het gezegd. (Nu nog doen.)

Samenvatting

20 paar sokken, waarvan minstens 8 voor mezelf
5 truien, waarvan 3 voor mezelf
2 topjes
1 deken

En wat verder ter tafel komt.
Ik weet niet of ik het stoer of deprimerend vind dat dit helemaal geen ambitieuze hoeveelheid is.

One thought on “Garen-gerelateerde doelen voor 2023”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.