Gecarameliseerde gember en ui

Dit hapje is ideaal als je nog een stukje gember overhebt, zoals ik na het kerstdiner. Voor mij smaakt gember naar lente. Het plan was een paar lepels over de rijst te doen, maar het was iets te lekker dus de pan ging meteen leeg. Oeps. Ook erg geschikt als je de keuken wilt laten ruiken alsof hier Echt Gekookt wordt.

Bereidingstijd: 15 minuten
Categorie: opsmuk – eenvoudig

Ingrediënten

1 flinke ui, gesnipperd
5 cm gember (mijn stukje was zo dik als een vinger), geschild en kleingesneden
2 eetlepels bruine suiker (moet ook met andere suiker kunnen)
Olie

Verwarm de olie in een koekenpannetje en bak de ui en gember tot de ui zacht is en het heerlijk ruikt. Voeg de suiker toe. Roer regelmatig tot het begint te carameliseren. Het wordt dan een zachte, bruine, enigszins plakkerige massa. Klaar! Haal bij ongelukjes iemand anders over om af te wassen.

Gecarameliseerde uien zijn sowieso lekker, het kan ook met knoflook in plaats van gember, of andere kruiden die goed bij de rest van de gerechten passen.

Tags: ,

Leave a Reply