Niet je oma’s groene kool

Kool. Tsja. Ik vind bijna alles lekker (zolang er geen abrikoos bij betrokken is), maar groene kool, daar word ik niet wild van. Suf, lauw en smakeloos, in mijn herinnering. Maar het is in het seizoen (dus beterder voor het milieu en goedkoop) en natuurlijk verschrikkelijk goed voor je, het zal eens niet zo zijn. Dus dan maar lekker maken!

Overigens: mijn oma kookte heel smakelijk. Sorry oma! Als jouw oma toevallig geweldige kool kook(te), mag ik het recept?

Bereidingstijd: 20 minuten
Categorie: Groente – eenvoudig
voor 4 personen

Ingrediënten

2 eetlepels olie
1 kleine groene kool, gesneden
1 grote ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, in kleine stukjes
2 eetlepels ketjap
50 g walnoten
peper

Verhit de olie in een grote wok en bak de ui en de knoflook glazig. Roerbak de kool op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar maar nog stevig. Doe de ketjap en flink wat peper erbij (zout hoeft niet vanwege de ketjap). Voeg bij het serveren de walnoten toe.

Ik dacht eigenlijk dat groene kool net zo lang zou duren als rode kool, maar het was twee keer zo snel klaar. Dus nog maar pompoensoep erbij gemaakt. Bovenaan zie je de beketjapte kool, linksonder zwarte rijst (als ik een raar graan tegenkom wil ik het altijd proberen, deze is lekker), en rechtsonder een theekopje pompoensoep. De slechte belichting is met groetjes van de iPhone.

Tags: ,

2 Responses to “Niet je oma’s groene kool”

  1. Suusie says:

    Ik houd dus ook helemaal niet van witte kool, maar je hebt nu toch wel mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik weet al wat ik een deze dagen ga maken. :)

Leave a Reply