Restaurant: Spirit, Rotterdam

Spirit is een minuscuul buffet-restaurant in fair trade-eco-klankschaal-winkelcentrum De Groene Passage in Rotterdam. Uit een redelijk enorm assortiment koude en warme gerechten schep je je bord vol, dat gaat op een weegschaal voor het afrekenen, en een half uurtje later lig je voorover op een hip tafeltje uit te puffen van al het eten.

Buffet-eten heeft veel voordelen en één nadeel. Dat is dat je geen bij elkaar gezocht bord krijgt waar alle smaken constructief commentaar op elkaar leveren. En dat vind ik nu juist een meerwaarde aan “uit” eten – daar leer je nog eens iets van.

De voordelen zijn echter dat je echt eten op maat krijgt. Zo kon disgenoot aan de linzen-kikkererwtensalade (disgenoot is omni en bestaat dus niet al voor 1/3 uit linzen en kikkererwten), bietjes en gemarineerde courgette en ik schepte extra tempura, aubergine en wintergroentenmix (plaatje links) op. En alles was echt lekker. Voor de veganistische citroentaart was geen plaats meer.

Het eten was uiteindelijk “dat kan ik ook”, maar dan wel “dat kan ik ook als ik de hele dag in de keuken heb gestaan en alles lukte zoals het alleen soms lukt”. Maar dan zonder moeite en eventueel met taart. Zeker een omweg waard, en daarna kan je bij de enorme Gimsel tien meter verderop nog een tas vol lekkers voor thuis meenemen (laat je vooral ook door een zestienjarige met zwaar rotterdams accent uitleggen wat de rol van gist in groentenbouillon is).

Spirit
Mariniersweg 1 – 33, 3011 NB Rotterdam
ma t/m vr 09.30 – 20.30u (buffet sluit om 20.00u)
twee zeer grote eters: €19,40

Prijs/kwaliteit: uitstekend

Leave a Reply