Restaurant: La Place (overal)

Lang leve La Place (en schijnbaar is het het winstgevendste onderdeel van V&D, dus dat zou nog wel eens kunnen lukken ook). Ja, de prijs-kwaliteit-verhouding is een beetje aan de scheve kant. Maar. Het is een “normale” keten waar je zonder gezeur enorm goed veganistisch kunt eten, en kom daar maar eens om. Daarom ook extreem geschikt als je in een bepaalde groep je coming-out nog niet gehad hebt.

Elke La Place die ik ken heeft een paar strekkende meter saladebar, met veel smakelijke gegrilde groenten. Daar kun je een bak vol van scheppen (tips voor mensen die in een laplace-conferentiecentrum zitten: als je het personeel lief aankijkt mag je daar met carte blanche heen ter vervanging van de broodjes vlees/kaas bij de lunch. Vervelend toch, zo’n restrictief dieet).

De afdeling taart en baksels is ontoegankelijk (roomboter en zo) maar op dit moment hebben ze al een tijdje fruitsalades in sap: een enorm glas sinaasappel-banaansap dat verder vol zit met druiven en meloen en zo (pak dus een vork mee na de kassa). Die dingen werken op vega’s als magneten op onafgeschermde ferromagnetische materialen van beperkte massa, in mijn ervaring. En ze zijn GROOT. En zoet. En in tegenstelling tot nogal wat plekken hebben ze door dat (enigszins) rijp fruit toch wel wat lekkerder is dan smakeloze stukken potentie die op dat moment meer geschikt zijn voor het ingooien van ruiten.

Helemaal prima dus, La Place. (Ze betalen me hier niet voor, helaas.)

Leave a Reply