Vega onderweg: inleiding

Ik houd nogal van spontane acties. Mijn lichaam houdt nogal van regelmatig gevoederd worden. Die twee dingen gaan niet altijd even goed samen, en dit is nou één van de verrassend weinige punten waar veganist zijn echt verrekte onhandig is.

Vorig jaar studeerde ik in twee verschillende provincies en woonde en werkte in een derde, met als meest nuttige gevolg dat ik van elk traject treinreis in de driehoek Den Haag-Amsterdam-Utrecht weet welk formaat kant-en-klaar-salade je in die tijd een beetje rustig op kunt eten.

Nu wil het geval dat veganisten volgens het gerucht alleen maar sla eten, maar er ondertussen geen enkele maaltijdsalade in de supermarkt veganistisch is. Je bent daardoor al snel veroordeeld tot (droog) brood met een banaan en/of een zakje sla zonder dressing. SAAI.

Vandaar: vega onderweg. Recepten voor de minder honkvaste vega. Het vereist een beetje planning, maar heeft weer als voordeel dat je altijd weet wat je in je mond stopt. En voorbereid bent op calamiteiten. De volgende keer dat je na een concert van de Toppers om 2 uur ‘s nachts vaststaat op Leiden Centraal heb JIJ lekker een gezonde maaltijd, ha!

Leave a Reply