Vega onderweg: Noodles

Het is niet extreem culinair maar wel erg handig omdat alle ingrediënten lang houdbaar zijn. Ik heb dit altijd ergens in een hoekje staan om snel even mee te pakken als “normaal” koken niet haalbaar blijkt.

Voorbereiding

Ingrediënten:

1 pakje instant noodles (le goedkoop bij de toko), smaak maakt niet uit
1 appel (of peer)
3 eetlepels gedroogde geraspte kokos
Handje rozijnen
Zout, peper, kaneel
3 eetlepels pompoenpitten (natuurwinkel), sesamzaad, maanzaad, of gehakte noten of zo

Materiaal
2 afsluitbare bakjes, eentje ongeveer 400 ml, de andere daar in passend
Schilmesje
Vork (+ lepel als je wilt)
Op locatie: waterkoker, of plek waar ze thee verkopen

Doe in het grote bakje de rozijnen en flink veel zout. De rest, minus de appel en de noodles, gaan in het kleine bakje. Stop het kleine bakje in het grote bakje en het grote bakje in je tas (met de noodles, de appel, het schilmesje en bestek).

Bereiding

Zet water op in de waterkoker, of vraag bij de kiosk/Starbucks/Hema om een grote beker heet water en bereid je voor op raar aangekeken worden. Maak het pakje noodles open. Gooi de smaakmix en olie (VIES) weg. Breek de noodles in stukjes in het grote bakje en giet het hete water er op. Laat wellen. Snijd ondertussen de appel in partjes en vervolgens kleine stukjes. Giet het water af tot het tot halverwege de noodles staat (de kokos neemt veel water op) en roer de inhoud van het kleine bakje + de appel er doorheen.

Als je toevallig bij vrienden bent die alleen omni-eten hadden kun je het nu in een Waarlijk Echte Aardewerken Kom doen. Ik at dit een keer bij een vriend die extreem mooi vierkant servies heeft, daarin zag het er gelijk uit alsof het een of ander fusion-recept uit de Elle Eten is. (Ik had een foto moeten maken.) En dan niet zeuren dat het alles bij elkaar iets van 68 cent kost. Dat mooie komt trouwens voor een groot deel door de pompoenpitten, die zijn groen dus dat staat leuk.

Leave a Reply