Vega onderweg: op vakantie

De ultieme onderwegheid is natuurlijk op reis naar verre oorden. Nou ja, Engeland. Nou ja, Londen en Ely.

Wat blijkt? Nul-komma-nop-probleem (woei!). Britten hebben veel minder dan Nederlanders de neiging om overal melk/weipoeder in te stoppen, dus bijna al het brood is “goed”. En een pizza zonder pesto en kaas is geen probleem bij de Pizza Express (klinkt vreselijk he? Zelden zulke lekkere pizza’s gegeten, en ik ben naar Italie geweest).

Wat foto’s:

Vega-“snackbar” Otarian. Dit is hoe na de revolutie alle fastfood gaat zijn ;) en het vooruitzicht is, oh mensen, goed, heel goed.

First Out voor een curry. Ik dacht, het is Engeland, kom maar op! Maar dat viel een beetje tegen. Kreeg wel heel lief een extra salade omdat het brood niet veganistisch was.

De Hummus Bro’s waren helaas dicht toen ik er bij toeval langs liep, maar dit bord kon ik natuurlijk niet negeren!

Een echte aanrader is ook SAF. Ik heb bij twee locaties gegeten en MAN wat was dat lekker. Tiramisu! Aah!

In Ely had ik een druk programma met niet heel veel tijd om te fourageren. We hebben twee keer pizza gegeten (omdat de eerste keer, op de bonnefooi, zo enorm goed beviel) en een keer curry – dit keer bij een “echte” Pakistani en dat proef je dan ook, heerlijk. Tussendoor een HOOP groenten en pita met hummus, rauwe fruitrepen en muesli met sojachocomel uit een klein pakje (want geen koelkast).

Al met al is mijn eerste keer de hort op als volledige veganist uitstekend bevallen. Misschien toch maar naar universiteiten in Londen gaan kijken…

Leave a Reply