Vega en omni: eigen eten eerst

Er is een kleine, maar als het je leven is best wel aanwezige, groep omnivoren die zeiken tegen veganisten. Niet eens omdat ze een heerlijke bacon-gehakt-ei-ovenschotel gepland hadden staan en die nu niet doorgaat omdat er een veganist komt eten, maar zonder aanleiding. Alsof mijn grande soy mocha, extra shot, no whip ze die ochtend persoonlijk in het gezicht heeft gespuugd.

Dat snapte ik nooit zo.

Ik ben soms een beetje langzaam met dit soort dingen, sorry.

Ik vind het inderdaad onder bijna alle omstandigheden moreel verwerpelijk om vlees en dierlijke producten te eten. Dat betekent alleen niet dat het van mij “niet mag”. Nu kun je gedachte-experimenten gaan doen over kannibalisme of uitstervende diersoorten, en wat er dan wel of niet zou “mogen”, maar het komt er uiteindelijk op neer dat ik daar helemaal niet over ga. Zoek het lekker zelf uit.

Dus, lieve omnivoren, die walgelijk zoete superdure Starbucks soja-schuimbom die voor koffie door moet gaan is echt niet bedoeld als persoonlijke aanval op al je principes. Ik zeg het er maar even bij.

Leave a Reply