Mijn kerstmenu

Misschien leuk ter inspiratie? Dit is min of meer wat ik van plan ben te koken.

Om even een beeld te schetsen: ons kerstdiner vindt plaats op tweede kerstdag. We hebben zes eters: mijn vader (flexitariër, in de zin van thuis bijna vegetariër, uit alleen als het niet problematisch is), Grote Broer (flexitariër, maar nog iets meer naar de vegakant), Grote Zus (overtuigd vleeseter: geen vlees betekent geen kerst), Meneer Omnivoor, de omnivorette van mijn broer en ikzelf. Vanzelfsprekend is deze lijst gesorteerd op achterste letter van de voornaam, van hoog naar laag.

Net als vorig jaar is het diner een drietrapsraket: veganistisch voor mij, een paar gerechten met zuivel voor de rest, en een hoge kwaliteit biefstuk stroganoff erbij voor de vleesofiel want dat is het enige dode beest dat ik betrouwbaar kan maken.

Verder is het eigenlijk vrij traditioneel allemaal. Ik ben dol op citrus en anijs, daarom hebben we dezelfde venkelsoep als vorig jaar (uit De Dikke Vegetarier), zoete aardappel met anijs, gember en limoen, grapefruitsalade, gepimpte rodekool (met sinaasappel), en een van de toetjes wordt citroenpuddingcake. Heb ik een citrusvrucht gemist? Ah! Mandarijntjes bij de garnering dan maar.

Daarnaast iets leuk extreems, een paar kleine quiches (oa uit Puur Plantaardig), en iets met veel bonen want mijn verteringssysteem kan daar uitstekend mee omgaan en ik giechel graag als een kleuter om de ongelukjes van de rest.

Moeten we het wel op redden denk ik.

Leave a Reply