Eerste kerstdag

Eerste Kerstdag vierden we bij een broer van Meneer Omnivoor en diens vriendin, met de ganse familie Omnivoor (pake, beppe, vier kinderen plus aanhang en vijf kleinkinderen) en de familie van schoonzus (ouders, broer en vriendin van broer). Het eerste wonder was dat het allemaal in de woonkamer paste.

Verder hebben ze het verpest voor alle niet-veganisten in mijn omgeving, want het kan dus, koken voor dertien alleseters, vijf dwergen en een vega. Ik ga mijn verwachtingen maar wat opschroeven ;)

Het hoofdgerecht was stoofpot, met daarnaast zoveel bijgerechten dat het nauwelijks paste (zuurkool, rode kool, sperzieboontjes, aardappelpuree (met sojamelk en margarine), en dan ben ik er waarschijnlijk een paar vergeten) met een vega-vriendelijke stoofpot erbij, in zulke hoeveelheden dat het ook nog een bijgerecht voor de rest was. Dus geen “wat ben JIJ nou aan het eten”-verbazingen. En als toetje had ik aardbeienijs (lekk0r).

Het voorgerecht en de soep hadden ze naar ons gedelegeerd, en werden met gepast enthousiasme ontvangen (we hebben nog voor een week soep en hummus, maar dat lag niet aan de eters).

Driewerf hulde aan de kok en zijn charmante assistente!

Leave a Reply