Recept: aubergine met gebakken tomaatjes

Bijgerecht, 2 personen
Geïnspireerd  door “Puur Plantaardig”

Ingrediënten:

1 doosje kerstomaatjes (250g)
1 aubergine
1 kleine ui
Basilicum, tijm, oregano, zout, peper
Olie
Twee teentjes knoflook

Verder nodig:

Oven + bakplaat of ovenschaal
Grote koekenpan
Kaasschaaf! (heb je die?)

Verwarm de oven voor op 225°C. Snijd de kerstomaatjes allemaal middendoor, doe ze in de ovenschaal/op de bakplaat, besprenkel ze met olie, zout, peper, en de kruiden, schep een paar keer om en zet ze in de oven.

Was de aubergine, snijd het kroontje er af en schaaf het in lange brede plakken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Als je net zo onhandig bent als ik staan de tomaatjes ondertussen een kwartier in de oven. Zo niet, drink dan eerst een glas water of zo, water is schijnbaar goed voor je.

Fruit de ui en knoflook in de koekenpan. Zet het vuur dan helemaal laag en doe de aubergine erbij. Veel omscheppen! Als de aubergine lichtbruin en zacht is (duurt hoogstens 5 minuten) haal je de tomaatjes uit de oven en doet die erbij, samen met alles wat er ondertussen verder op de bakplaat ligt, dat wil zeggen het sap, de olie en de kruiden en zo, niet van die mysterieuze verkoolde stukjes die van de bovenkant van je oven af dwarrelen tijdens het bakken.

Meng voorzichtig en warm nog even goed door. Lekker met eigenlijk alles.


Leave a Reply