Vier voordelen van veganisme

1. “Hey, wie heeft deze chocoladeletter opengemaakt?” vroeg meneer Omnivoor. Nou. Ik niet. Het is een melkchocoladeletter. (Hij was het zelf.)

2. De dagen zijn kort en het wordt koud in huis. Wij kijken bij wijze van experiment hoe lang we het uithouden zonder kachel. Nu ben ik de afgelopen jaren door het plantjes knagen zoveel afgevallen dat ik makkelijk een legging (of desnoods twee) onder mijn voorheen strakke broeken aan kon, dus ik zit heerlijk warm op de bank.

3. Over die chocoladeletter gesproken, de Sint gaf mij er ook eentje. Die heb ik aan mijn huisgenoot gedoneerd. In ruil lijkt het me duidelijk dat de superdeluxe veganistische truffels allemaal voor mij zijn.

4. We planden een etentje met het (vrijwilligers)werk. Na de eerste enthousiaste geluiden kwam het traditionele “O, maar… onze vega…” Gevolg: ik mag kiezen waar we heen gaan. Zoals bijna altijd eigenlijk! (Grappig genoeg zijn de collega’s me vervolgens ook nog dankbaar dat ik hen de moeite bespaar, dus is iedereen tevreden.)

En bij dat alles weet ik ook nog eens dat mijn eten goed voor mezelf, de beesten en de wereld is. Dat is toch ook wel fijn.

Leave a Reply