Boek: Vegan with a Vengeance

“Vegan with a Vengeance” is eigenlijk het omgekeerde van “Puur Plantaardig”. Die laatste ziet er prachtig uit maar stelde me zwaar teleur. VwaV daarentegen heeft precies 0 foto’s en is behoorlijk onoverzichtelijk, maar, oh, het eten!

Dit, dames en heren, is Het Boek met Het Recept van De Chili. Ik maakte De Chili voor een duo-verjaardagsfeestje met 1 veganist en 22 omnivoren en nadat de rook was opgetrokken (dit is chili met chili) wilden ze allemaal het recept. Nou ja, niet allemaal, maar in elk geval mijn schoonmoeder wel en dat telt al voldoende.

Veel recepten in dit boek vragen om zes of zeven verschillende soorten specerijen. Ik bleek ze doorgaans gewoon in huis te hebben. Als je één keer de lokale toko plundert kun je jaren verder.

Dit boek doet aan intimiderende ingrediëntenlijstjes en Amerikaanse maten. Maar de cups en spoons die je daarvoor nodig hebt hangen tegenwoordig al bij de Albert Heijn, dus laat je daardoor vooral niet tegenhouden. En dat intimiderende is alleen op het eerste gezicht. Alles wordt vaker gebruikt dus na een paar recepten zul je zien dat je het al in huis hebt. En ondertussen leer je koken, trouwens.

Ik kan het niet genoeg aanraden!

(Voor een voorbeeld van de intimiderende ingrediënten plus de heerlijkheid van de gerechten, zie bijvoorbeeld de “Jerk Sloppy Joes” op het blog van Moskowitz.)

One Response to “Boek: Vegan with a Vengeance”

  1. Annemarie says:

    Wou je nog even zeggen dat ik op precies vergelijkbare wijze met een ander boek van Isa ook helemaal into vegan koken ben geraakt. <3

Leave a Reply