Besmeer een vega

Het is november en dat betekent begin van de grote feesttijd hier in huize Epische Achternaam. We zijn stiekem al begonnen, van de vijf novemberverjaardagen hebben we er al vier gehad. Dan hebben we er in december nog vier en natuurlijk Sintekerst-en-Nieuw – enfin, het houdt je van de straat!

Nu is natuurlijk de vraag: wat voeder je je vega in feesttijd? Daar is een makkelijk en eensluidend antwoord op, namelijk dit: http://www.theppk.com/2008/08/just-chocolate-cake/

Die is lekker genoeg om 9 keer in 2 maanden te kunnen eten en dan ben je het nog niet zat. Ik heb het uitgeprobeerd zodat jullie het niet hoeven te doen.

Maar! Er is meer! Want het wordt koud. En waar koud wordt geschaatst en gewinterzeild en geglibberwandeld en als je daarvan terug bent moet er natuurlijk warme chocolademelk met slagroom en eventueel Beerenburg worden gedronken. (Beerenburg is veganistisch, al suggereert de naam iets anders.) Tot nu toe betekende dat voor mij warme chocolademelk zonder slagroom, ocharm, maar ook daar is een einde aan gekomen want de Alpro-slagroom heeft eindelijk Nederland bereikt. Mijn flexanist en ik hebben deze slagroom aan een uitgebreid onderzoek onderworpen (zodat u het niet hoeft te doen, etc.) en geloof ons, ze is goedgekeurd. En hoe.

Ook goed te verkopen aan je taillebewuste vriendenkring, want 1/3 minder vet dan koeienslagroom.

Mocht je nu terstond chocoladecake met slagroom gaan produceren: ik ben bereid als onafhankelijke tester te komen controleren of het gelukt is, mocht je je zorgen maken. Ook dat natuurlijk puur uit sociale betrokkenheid.

3 Responses to “Besmeer een vega”

  1. Luna says:

    Nietdoennietdoennietdoennietdoen. Ik heb ‘t toch gedaan. Op de link naar de chocoladetaart geklikt. En nu staat ie bij mijn favorieten. En nu moet ik ‘m uitproberen, uiteraard met daarbij die heerlijke opklopslagroom van Alpro (megalomaan veel lekkerder met een schepje suiker erdoor). Dit wordt ‘t toetje voor de kerst. En tweede kerstdag. En oudjaar. En nieuwjaar.

  2. anna says:

    O hemel, mijn schuldgevoel is groot. Dan zal ik ook maar niks zeggen over die Vegan Cupcakes Take Over The World die ook in de link genoemd worden, en met name de worteltjestaart-cupcakes die daar in staan :)

  3. Luna says:

    Ik heb ‘m gemaakt als kersttoetje. Iedereen – omnivoren, vege- en flexitariërs alsook mijn mede-veganist en zelfs mijn eigen mannetje – vond ‘t zalig. Kannie wachten om de worteltjestaart-cupcakes te testen. Oudejaar here we come!

Leave a Reply