On ze road again

Jawel. Daar gaan we dan. Ik ga met mijn moeder een Stedentrip maken. En niet van een weekend, nee, vier. dagen. En vier nachten. Ergens anders heen! Zonder keuken! Op loopafstand van het hotel zijn maar vier veganistische restaurants! Hoe gaat dat ooit goedkomen!

(En mijn arme flexanist moet het vier dagen zonder mij stellen, dat ook nog. Dus ik heb voor ongeveer drie maanden aan erwtensoeppakketten en stamppotingrediënten voor hem ingeslagen en voor een week vooruit gekookt. Daarnaast schijnt hij het in het pre-Anna-tijdperk ook gered te hebben, zij het natuurlijk met grote moeite… zou het lukken?)

Enfin, ik ga naar Parijs en ik neem mee:

 • 2 bakjes met havermout, noten en zaden, en elk een inzetbakje met gemengd fruit
 • een zak muesli
 • 6 pakjes appelsap (voor het aanmaken van de muesli)
 • zak vijgen
 • zak abrikozen
 • zak appels
 • 1 reep (200g) chocola
 • 4 bakjes quinoa-noten-groente-salade van de Appie (gruwelijk lekker en deze week in de bonus trouwens)
 • 1 bakje hummus
 • mijn spork
 • mijn dopper
 • mijn mini-koeltasje
 • mijn slaapzak (want langer dan de deken, jeweet)
 • een 1/3 cup want het zou toch niet dat die havermout niet precies de goede verhoudingen heeft er zijn grenzen ik ben een beschaafd mens
 • schone onderbroek?

3 Responses to “On ze road again”

 1. Martine says:

  Als ik een paar dagen op congres ga laat ik mijn huisman ook steevast achter met een doos vol makkelijk te bereiden proviand en een lijstje maaltijdsuggesties. Die doos is zodat hij niet in de voorraadkast hoeft te graven en het lijstje is zodat hij weet dat hij de tomatensaus met de pasta kan eten en de afbakbroodjes bij de soep.
  Komend voorjaar moet ik vier dagen naar een Duits congres waar de catering veganisme waarschijnlijk niet snapt. Het is tijdens twee religieuze feestdagen wanneer bijna alle winkels en restaurants gesloten zijn. Gelukkig ben ik iets minder groot en hongerig dan jij, maar alsnog zal mijn rugzak voor minstens de helft vol zitten met voer.

 2. Luna says:

  Oeh Parijs, tof! Veel plezier!

  Ik neem meestal ook genoeg vegavoer mee onderweg, vooral ontbijtspullen, energierepen en sojamelkjes. Mijn omnivore mannetje redt zich gelukkig prima alleen, al overleeft hij dan vooral op spiegeleieren en spaghetti. Niet omdat hij niks anders kan maken maar uit gemakzucht.

  Veganisme in Duitsland is zeker niet onmogelijk Martine, al snap ik je probleem. Dan liever Parijs met 4 vegan restaurants op loopafstand van je hotel – dat is wel superdeluxe!

 3. Daniëlle says:

  Whoei, Parijs! Ik ga er volgende zomer heen en ben heel benieuwd naar je bevindingen.

  Wat een leuk boodschappenlijstje heb je. Eén reep chocolade, ga je er in Parijs nog meer kopen?

Leave a Reply