Dingen die lekker zijn met hummus

Vetgedrukt: mijn persoonlijke favorieten. Ik besta voor ongeveer 30 volumeprocent uit hummus.

 • Brood, waaronder
  • boterhammen
  • stokbrood
  • roggebrood
  • pitabroodjes
  • rijstwafels
 • Rauwe groenten, waaronder
  • wortels
  • tomaat
  • komkommer
  • paprika
 • Warme groenten, waaronder
  • courgette
  • gebakken aubergine
  • gepofte aardappel
 • Warme niet-groenten, waaronder
  • falafel
  • bonenburgers
  • tofu
  • gebakken paddestoelen
 • Dingen waarvan je denkt ‘huh’, waaronder
  • pastasaus
 • Dingen om door hummus heen te gooien voor niet-puristen
  • sambal
  • koriander
  • peterselie
  • pesto
  • gepureerde bietjes

Wat betreft de pastasaus: maak voortaan 2x zoveel pastasaus als nodig. De saus die je overhebt doe je de volgende dag met grote macaroni (groter dan elleboogjes, zeg maar) en een stevige schep hummus in een ovenschaal, goed doorroeren, 30-45min bakken, lekk0r.

Ik heb nog nooit een pannenkoek met hummus gegeten, dat zal ik binnenkort doen (FOR SCIENCE!). Daarbij moet ik wel opmerken dat ik groot fan ben van pannenkoeken met pindakaas en daar lijken veel mensen moeite mee te hebben. Dus hoeveel waarde mijn mening in dezen heeft is de vraag.

Tags:

2 Responses to “Dingen die lekker zijn met hummus”

 1. Luna says:

  Goh, die pastasaus lijkt me lekker! Had ik zelf nooit bedacht om er hummus doorheen te doen. Pannenkoek met hummus kan toch ook niet slecht zijn? Pannenkoek = lekker. Hummus = lekkerder. Pannenkoek + hummus = lekkerst? Of zou het zo niet werken?

  Ik wil best mee experimenteren, met oudjaar staan toch pannenkoeken op de planning.

 2. Luna says:

  Okee, pannenkoek met hummus was wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar. Wel megasuperduperlekker is pannenkoek met pindakaas, banaan en schenkstroop!

Leave a Reply