Magnetron-update

De eerste maand magnetron-geconcentreerd koken zit erop! En de eerste resultaten van ons hoogst onwetenschappelijk onderzoek zijn binnen.

We geven nog altijd geen licht in het donker. Gelukkig heeft mijn e-reader zelf een lampje.

Er zijn twee pannen naar zolder verbannen om ruimte te maken voor twee magnetronpannen. De ‘snelkookpan’ viel een beetje tegen, dat is eigenlijk gewoon een grotere (en minder stevige) versie van mijn rijstbakje. Van hoge druk is geen sprake. Als grote alleskoker voldoet hij echter prima.

De stoompan vind ik erg prettig, vooral sinds we erachter zijn dat je het deksel niet in de vaatwasser moet doen (dan vervormt ‘ie en sluit niet meer goed af). Ideaal om voor twee grote veganisten groente mee te stomen. De groente blijft lekker en is snel gaar. Aardappels kunnen er ook in, die krijgen dan wel een apart randje die mijn huisgenoot interpreteert als ‘uitgedroogd’ en ik als ‘lekker’.

Er past precies een portie spruitjes in (500g), gelukkig lust mijn covega ze niet.

Wat werkt goed?

In het rijstpannetje/’snelkookpan’:

  • Alles wat nat is (soepen, curry’s, etc.)
  • Rijst (duh)
  • Macaroni, macaroni-met-iets-erbij

In de stoompan:

  • Losse, gesneden groenten

Wat werkt niet?

  • Mie. Doe het nie.
  • Aardappels, volgens mijn huisgenoot. Volgens mij wel.
  • Dingen die je moet bakken/fruiten. Uien en zo. Mijn oplossing: bakken in een koekenpan, overgooien in de magnetronpan en dan de rest erbij.

Wat is het fijnste aan magnetronkoken?

Dat je als je een magnetronpan koopt een foldertje met de meest bizarre producten krijgt, inclusief teksten die je een schuldgevoel proberen aan te praten als je de grafstenen van je naasten niet goed genoeg onderhoudt. Zeg nou zelf, waar krijg je dat?

 

 

Leave a Reply