Weekmenu (week 21-22)

Dit aten we de afgelopen dagen:

Donderdag: Aspergesoep, pizza’s met paprika, pesto en aubergine
Vrijdag: aardappels uit de oven met kerry, curry van bloemkool en ui met tomaat-kokossaus, gebakken tofu
Zaterdag: aspergesoep, aardappels uit de oven met knoflook en kruiden uit de tuin, snijbonen, en burgertjes van Amisa Organic mix
Zondag: stoofpotje van twee soorten linzen met gemengde groenten en rijst (twee soorten linzen, want de rode linzen waren op)
Maandag: tortilla’s met chili van kidneybonen en snijbonen en zo, guacamole, jeweet. Zak van 2,5 kilo rode linzen gekocht om mezelf te troosten voor het gruwelijke gebrek dat we zondag ervoeren.
Dinsdag: restjes stoofpotje van zondag (best wel veel eigenlijk) met gebakken aubergine en tomaatjes
Woensdag: macaroni met snotsaus, met in de saus koolrabi, snijbonen en ogenbonen. En komkommer en tomaat met hummus.

Dinsdag hadden we ook de eerste sla Uit Eigen Minimoestuin in de salade! Wel heel tof. Alle slakken eruit vissen was wat minder tof.

(Ik houd dit af en toe bij omdat het leuk is om later terug te lezen, en het stimuleert om niet 7x per week macaroni met ketchup te eten. Als je meer detail wilt over een specifiek ding: u vraagt, wij typen!)

Tags:

4 Responses to “Weekmenu (week 21-22)”

 1. Greet says:

  Waar haal je die Amisa Organix Mix? Ik heb ‘t gezocht maar kom enkel Belgische verdeelpunten tegen… Zelf gebruik ik af en toe een bioburger mix van Joannusmolen maar echt geweldig vind ik die niet (kan ook aan mijn mixtechniek liggen hoor).

  • anna says:

   Bij de Natuurwinkel! (www.natuurwinkel.nl/) Ik weet niet of het een standaardproduct is, ze hadden ze met Koningsdag en de week erna enorm in de aanbieding dus toen heb ik 4 pakjes gekocht.

   Het is niet mijn favoriete smaak maar het worden fijne, stevige burgertjes, lekker met tomaat erop of op een broodje.

 2. Mag ik het recept van jouw bloemkoolcurry? En wat voor kruiden doe je op de aardappelen uit de oven?

  • anna says:

   Kruiden op aardappels uit de oven: rozemarijn, tijm en salie, en veel knoflook! Hm nu heb ik trek.

   Bloemkoolcurry: blijkbaar aten we die een jaar geleden ook zie ik in m’n blogarchief, en toen zei ik ook al dat ik het recept zou posten :) er zit in: 2 grote uien (in ringen), 1 kleine bloemkool (in kleine roosjes), 1 blik tomatenblokjes, flinke eetlepel currypoeder/-pasta, bouillonblokje, niet te veel water… soms doe ik er kokosmelk in, maar dat is vast niet eetvoorjeleven-approved. Supersimpel en superlekker. Gelukkig waren de bloemkooltjes in de aanbieding bij de groenteboer dus deze week eten we het nog eens :)

Leave a Reply