Vriezerkoken

Mijn baas had het laatst bij de koffie tussen neus en lippen door over ‘maart’, ‘overuren’ en ‘uitbetaalregeling’. Ah. Zo.

Het is niet zo dat we in ons team zestig uur per week maken, ook niet in het hoogseizoen, maar ik weet van mezelf wel dat ik gigantisch gaar word van lange dagen. En als ik gaar ben voel ik een stuk minder behoefte om andere dingen gaar te maken, bv. eten. (Al heeft koken doorgaans een zeer positieve uitwerking op mijn humeur.)

Vervolgens kom je in een vicieuze cirkel van kant-en-klare pizzabodems, ovenpatat-met-niks en depri macaroni terecht, wat niet echt helpt bij het fris ende fruitig de volgende dag weer verder gaan. Daar moest dus iets gebeuren. Ik ben immers Volwassen en Verantwoordelijk en zo.

Dus trotseerde ik op zaterdag(!!) de Ikea, om een diepte-investering te doen in vriezerbestendige glazen bakjes met deksel (4x formaat ovenschotel-voor-twee en 8x formaat soepkom-voor-één) en 17 plastic vriezerdoosjes (die samen minder kostten dan één zo’n glazen schaal, want iets met economie). Toen heb ik me 3 uur lang boosgemaakt in de keuken en nu zit er allemaal soep en stoofschotel en zo in en moest onze tweede vriezer aan.

Valt eigenlijk best mee hoeveel je kunt produceren als je gewoon non-stop kookt.

En toen moest ik boodschappen doen want alle groenten waren op en we hadden nog geen avondeten. Enfin.

Ik ben vriezerrecepten aan het verzamelen om ook de rest van de doosjes die we nog hadden vol te krijgen. Tips zijn welkom! En ik heb er ook een paar van onze al bestaande favorieten bijgedaan. Nu maar hopen dat dat die de vriezer overleven.

En dat ik de bovenmenselijke zelfcontrole aan de dag kan leggen om niet zes van deze bakjes te kopen. (Als je me ooit ergens mee wilt lokken: ik heb een diepe liefde voor modulaire opbergers.)

Leave a Reply