Knolselderijsoep

Vuistregel: als je een nieuw recept drie keer kookt in drie weken is het een winnaar.

Onze Rechtstreex-coordinator had knolselderij over, dus ik nam er drie mee. Maar drie knolselderijen is wel HEEL veel linzensoep. Bovendien zit er nog voor 6 maaltijden linzensoep in de vriezer. Er moest iets radicalers aan te pas komen.

Dus cut out the middle man: knolselderijsoep, sec. Nou ja, niet héél droog. Het heeft geen sterke smaak maar wel genoeg om interessant te zijn.

1 knolselderij
3 aardappels
3 wortels (liefst witte, dan blijft je soepje zeer Elle Koken-verantwoord wit)
1 prei
2 tabletten lekkere bouillon (bv zonnatura)
evt. peterselie (ik ben zelf geen peterseliefan, maar dit is zoiets waar je peterselie bij doet), om te garneren
Groene groente, om te garneren

Voeg alles behalve de groene groente samen, zet het onder water, kook, blender.

Garneer met peterselie en geblancheerd groenvoer voor een megaculinair effect.

 

Tags: ,

One Response to “Knolselderijsoep”

  1. Laura says:

    Mag ik een verzoek indienen voor een blogpost? In het kader van veelgemaakte recepten: het recept voor je pinda-tomaten-saus? Govert houdt heel erg van pinda en ik eigenlijk niet maar die saus vond ik lekker! Dus daar ga ik hem wel een plezier mee doen denk ik. Dank alvast :)

Leave a Reply